Velkommen

Hermed har jeg fornøjelsen at byde dig velkommen til den del af Danmark, som uden overdrivelse har det mest varierede lystfiskeri at tilbyde gæstende fiskere.

På denne hjemmeside kan du finde alt af interesse om lystfiskeri i Østjylland. Du vil kunne læse om de bedste fiskevande og fiskene i dem. Du vil kunne finde værdifulde informationer om egnet fiskegrej og kortsalgssteder. Endelig vil du kunne finde adresser på turistbureauer, overnatningssteder og meget mere.

Hvor andre landsdele i regelen kun har en enkelt type fiskeri at byde på, har Østjylland det hele samlet på ét sted: Vi har et glimrende havfiskeri efter torsk og mange andre fisk i Kattegat - lige uden for døren. Og kuttere til at bringe dig ud, hvor fiskene bider.

Er du mere til fast grund under fødderne, har vi kilometer efter kilometer af naturskønne og produktive kyster, hvor sølvblanke havørreder, tykvommede torsk og - i sæsonen - langnæbbede hornfisk byder på spændende dyster. For slet ikke at tale om de mange fladfisk, der findes overalt.

Men måske du er mere til ferskvand? I så fald anbefaler vi det smukke jyske Søhøjland, som er det sted i Danmark, hvor der findes flest søer samlet på ét sted. Her findes et hav af naturskønne søer, som huser stærke bestande af gedde, aborre og sandart samt - af speciel interesse for den inkarnerede medefisker - et utal af skaller og brasen med flere andre fredfisk.

Er du mere til strømmende vand og laksefisk, har vi landets længste vandløb - Gudenåen - løbende igennem det meste af Østjylland. Her kan du fange stationære bækørreder og stallinger i det øvre løb. Eller koncentrere dig om de større og stærkere laks og havørreder på det nedre løb. - Hvad mere kan et lystfiskerhjerte begære?

God fornøjelse med læsningen af de mere end 50 danske undersider, du finder på denne web-adresse.

Knæk og Bræk!

Steen Ulnitsinfo@angling-eastjutland.dk
© 2000 Steen Ulnits
Skytten 116 - Fiskergaarden · DK-8900 Randers · Denmark
Tlf. +45 23 32 89 88 · Website: www.ulnits.dk · E-mail: steen@ulnits.dk© 2000 Tekst & foto Steen Ulnits - Webdesign & grafik Niels Riis Ebbesen